Idag så lagade jag en krämig kött och potatisgryta till mig och M. Det blev så himla gott. Under tiden jag lagade maten så fick jag ha lilleman i bärsele för jag kunde inte lämna honom en sekund innan han började gråta. Jag rekommenderar den iallafall starkt. Man kan både laga den till vardags eller kanske till helgen? Det är lättare än vad man tror.
Repect till 4-5 personer
6 normalstora potatisar
1000g köttfärs
3 dl matlagningsgrädde
2 dl cream freise med smak av paprika chili
1 halv gullök
Salt
Vitpeppar
Paprikapulver
Timjan
Börja med att skala och strimla potatisen. Hacka sedan löken och stek. Lägg sedan ner köttfärsen och låt den bli genomstekt. Krydda då själv efter smak. Häll i cream freisen och blanda runt. Låt stå ett litet tag så det drar åt sig smakerna. Pressa ur vattnet från potatisen och lägg sedan ner i grytan och blanda runt. Häll sedan över allting i en ungsfastform. Jag valde två mindre för det blir extra charmigt vid servering, men går lika bra och är ännu smidigare med en större form såklart. Häll matlagningsgrädden i formen och skär upp ostskivor och lägg över gratängen och in i ugnen. 200* i 50 min.
Tänk på att den blir riktigt varm så låt svalna innan servering ? smaklig måltid
Senaste kommentarer